2010-11-22
Lisa

Man pratar så ofta om internet som ett fenomen som rör ungdomar och barn. Man pratar om risker och pedofiler och spelberoende. Man känner en så stor rädsla för att missa något slags tåg, och då vill man försäkra sig om att det ändå inte är något att ha. Varför då?

Lyssna på det här i stället. Internet blev tidigt intressant för folk som gillar att byta stickbeskrivningar. Tidigt slog det mig hur otroligt mycket handarbete som finns på nätet. Program där man kunde ladda upp ett foto eller en egen teckning och få ut ett korsstygnsbroderi. Forum för alpackauppfödare, angoragarns-spinnare för att inte tala om alla dessa kennlar. Släktforskning har blivit lättare och ja ja ni vet...

Facebook är inte bara ett ställe där man skryter om vilka och hur många man känner. Hemlösa och folk som har halkat helt snett i samhället kan nu ha en fast adress på Facebook och hålla kontakt med sina barn och gamla vänner. 

Medan jag skriver det här har jag ett fantastiskt pladder i bakrunden, det är mina jobbgrannar, två tjejer från Vietnam som samtidigt som dom sitter och jobbar och syr skypar med en kompis i Vietnam. Kompisen verkar superkul för dom skrattar allihop så böckerna i min bokhylla hoppar.  

Och så har vi Etsy! Vi som gillar hantverk och saker som någon har gjort på riktigt. Titta på http://etsy.com  så ska du få se. Över 150 000 säljare från över 150 länder säljer saker som dom har gjort själva. Titta på filmen om etsy också på etsy http://www.etsy.com/about?ref=ft_about . Det är jättekul och sen kan jag inte rå för att ni inte kommer jobba mer idag utan bara hänga på etsy. Gör du egna saker? Prova att öppna en liten etsy-shop, det har nämligen jag gjort och IDAG har jag sålt min första sak! Till någon i New York. Så nu ska jag packa ett litet paket och skicka dit. Hej hej - Lisa